В Ірпені за круглим столом обговорили проблеми наркоманії

26 грудня в Ірпені на Київщині відбувся круглий стіл «Поточний стан проблеми наркоманії та допомоги наркозалежним людям у місті Ірпінь. Розгортання послуг для наркозалежних та їхнього близького оточення за допомогою місцевого бюджету та ресурсів міжнародної допомоги». 
Мета такого заходу є «вироблення єдиного бачення щодо втілення у 2020 році найкращих механізмів співпраці всіх служб, дорадчо-консультативних органів, неурядових організацій (НУО) та інших зацікавлених сторін для забезпечення ефективної відповіді на проблеми, пов’язані з наркозалежністю». Йдеться, зокрема, про «проблеми безпеки містян, розповсюдження соціально-небезпечних хвороб, втягнення в нарковживання дітей та молоді».
Круглий стіл відбувся за підтримки проєкту PITCH (The Partnership to Inspire, Transform and Connect the HIV response (Партнерство заради натхнення, трансформації та об’єднання відповіді на ВІЛ). Організатори дискусії – Всеукраїнська благодійна організація «Конвіктус України» та Ірпінська міська рада.
У роботі круглого столу взяли участь: заступник Ірпінського міського голови Юлія Устич, представники управлінь та комунальних підприємств міськради, НУО, які працюють із наркозалежними людьми та їхнім близьким оточенням в Ірпені, члени Громадської ради та Молодіжної громадської ради, представники координаційної ради «Стоп-наркотики», працівники центрів реабілітації, експерти з допомоги наркозалежним та їхньому близькому оточенню, дослідники, аналітики.
У ході засідання йшла мова про аналіз даних щодо поточного стану проблеми наркозалежності в Ірпені, обговорили доповіді «Чого потребують наркозалежні та їхнє близьке оточення в м. Ірпінь?», «Питання безпеки громади в Ірпені: рекомендації дослідження Експертного центру з прав людини», «Послуги громадського здоров’я: чому їхнє впровадження є необхідним для України, Київщини, м. Ірпінь? Досвід впровадження механізмів закупівлі послуг, розробки програм, соціального замовлення у регіонах України», а також дискутували учасники круглого столу щодо того, «які механізми повинні бути використані в Ірпені для ефективної відповіді громади на проблеми, пов’язані з наркозалежністю та безпекою».
Поділитись на Google Plus

Автор новини2

0 Коментарів:

Дописати коментар