Ірпінські добровольці стажуються у навчально-технічному центрі міста Борна

З 7 грудня по 14 грудня триває третя частина проєкту між містами-побратимами Ірпінь - Борна "Допомога у добровільній службі - спільні перспективи створення добровільної пожежної служби в Україні".
Цього разу на стажування з Ірпеня до Німеччини поїхали ті добровольці, які перші пройшли навчання в ДПРЧ №36 та склали відбірковий тест.
"Ще з перших днів першої частини проєкту було подано більше сорока заявок від мешканців Ірпеня до добровільної пожежної Ірпеня, - розповідає Оксана Сулима, радник Ірпінського міського голови. - Упродовж цих днів ми встигли познайомитися з особливостями функціонування добровільних пожежних служб в Німеччині та пройти навчання в добровільній пожежній частині м.Борна".
"Ми побували на навчальних тренуваннях, до яких залучаються 69 добровільних пожежних, поспілкувалися з керівником дитячої та юнацької добровільної пожежної команди, зіграли в волейбол разом з добровільними пожежниками в день спортивних занять. Наші ірпінські добровольці-вогнеборці відвідали дві найбільші пожежні частини Лейпцига, дізнавшись про технічні аспекти встановлення мережевого зв'язку та пейджерних повідомлень, співпрацю професійних пожежних з рятівниками-добровольцями, ознайомились з функціонуванням матеріально-технічного забезпечення тощо", - додає пані Оксана.
Найочікуванішим для ірпінських добровольців був заліковий день у навчально-технічному центрі міста Борна. У першій частині дня за нормативний час добровольці мали пройти задимлений темний лабіринт, знайти самостійно вихід та виконати певні завдання на тренажерах. У другій частині випробовування вони мали погасити справжню пожежу у тренувальному контейнерному палаючому будинку.
"Це було надзвичайно важко, як фізично, так і психологічно, адже це було для них вперше, - зазначила Оксана Сулима. - Хочу зазначити, що всі пройшли це випробовування дуже достойно і я, особисто, пишаюся нашими ірпінськими добровільним пожежними".
Поділитись на Google Plus

Автор новини2

0 Коментарів:

Дописати коментар