Шкідливе повітря: хто і як отруює Ірпінь

Фото - Тарас В'язовченко
Мешканці Ірпеня регулярно скаржаться на погане самопочуття через смог та дим, що ширяться вулицями міста. Сайти та додатки, що дозволяють моніторити рівень забруднення повітря останні тижні відображають індекс у понад 160 одиниць, при нормі від 0 до 50. І хоч місцева влада відмовчується, а активісти просять місцевих не палити сміття через викиди шкідливих речовин у повітря, забруднене повітря продовжує згубно впливати на здоров’я людей. 
Ситуація з підвищеними викидами в повітря чадного газу починаючи з 18 жовтня спостерігалась на території майже всіх міст-мільйонників України. Обласні чиновники Київщини назвали таку ситуацію сезонною – через масове спалювання листя на полях та господарствах, адже під час горіння або навіть тління листя у повітря викидаються пил, оксиди азоту (NO), важкі метали, канцерогенні сполуки бенз(а)піренів та чадний газ (СО). Та мешканці Ірпеня відзначали, що в повітрі відчувається зовсім не запах диму, а чіткий замах гуми і пластику, який не міг поширитись на таку територію без існування немалого осередку горіння. 
Експерти та екоактивісти також звинувачують недобросовісних громадян, що спалюють листя та сміття. На їхню думку саме це є причиною того, що Україна – серед лідерів серед європейських країн по рівню забруднення повітря. Але хочеться відмітити, що листя в Україні спалюють на всій території рівномірно, та лідирують за забрудненням лише ті регіони, де окрім цього знаходяться ще й великі промислові підприємства. Це добре видно на картах ресурсів, що відстежують якість повітря по всьому світу. 
irpin.online
Поділитись на Google Plus

Автор новини2

0 Коментарів:

Дописати коментар